Το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά συνεχίζει το αλληλέγγυο εκπαιδευτικό έργο του διαδικτυακά λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του COVID-19.

ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Αγ.Αναργύρων & Κω

Παλιά Κοκκινιά, 18542, Αθήνα

Έναρξη των μαθημάτων

Το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά, πιστό στις αρχές της αλληλέγγυας εκπαίδευσης για άλλη μια χρονιά είναι έτοιμο να υποδεχθεί στις αίθουσές του ειδικά κατά την έναρξη των μαθημάτων του την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, όλες και όλους τους παλιούς μαθητές του με εναρκτήρια περίοδο επανεγγραφών την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου μεταξύ των ωρών 12:00-20:00.
Ο πρώτος κύκλος αποκλειστικά των νέων εγγραφών θα ξεκινήσει την Κυριακή 1 Νοεμβρίου και θα έχει διάρκεια 2 μηνών. Η χρήση μάσκας στον σχολικό χώρο κρίνεται ως απαραίτητη και θα πραγματοποιείται θερμομέτρηση εθελοντών διδασκόντων και υποψηφίων μαθητών/τριων κατά την είσοδο. Τα τμήματά μας θα είναι ολιγομελή ανάλογα με το εμβαδόν των αιθουσών μας ενώ η διάρκεια των μαθημάτων μας δεν θα ξεπερνά το δίωρο χωρίς διαλείμματα.
Ευχόμαστε η νέα μας σχολική χρονιά 2020/2021 να μας κάνει όλες και όλους πιο υπεύθυνους απέναντι στον διπλανό μας με μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες συνανθρώπων μας, με επαγρύπνηση και περιφρούρηση των κοινωνικών και πολιτικών μας δικαιωμάτων.
Μια “άλλη εκπαίδευση” θα ξεκινά πάντα στην καρδιά και στο μυαλό των Κοινοτήτων μας !
Καλή αντάμωση

Comments are closed.