Το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά συνεχίζει το αλληλέγγυο εκπαιδευτικό έργο του διαδικτυακά λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του COVID-19.

ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Αγ.Αναργύρων & Κω

Παλιά Κοκκινιά, 18542, Αθήνα

Ένα κομμάτι από την καρδιά μας !

 Είναι ιδιαίτερη χαρά για όλους εμάς και υψίστης σημασίας συνάντηση όταν καταφέρνουμε έστω και για κάποιες ώρες να βλέπουμε τους μαθητές τους σχολείου μας όσο και τους εθελοντές διδάσκοντες του Α.Σ.Μ.Π, όλους μαζί συγκεντρωμένους και χαλαρούς να συμμετέχουν σε μια κοινή εκδήλωση, δράση ή και γιορτή. Ο λόγος είναι απλός .. Οι Κυριακές στο σχολείο λόγω των πολυπληθών τμημάτων που “τρέχουν” είτε πρόκειται για τα ξενόγλωσσα είτε για τα τμήματα των ελληνικών, οι υποχρεώσεις που μας κυνηγούν προκειμένου όλα να λειτουργούν ομαλά κατά την ώρα προσέλευσης των μαθητών μας, η αξιολόγηση των νέων μαθητών που εγγράφονται μέχρι και σήμερα όπως και η ένταξή τους σε ανάλογο επιπέδου τμήμα, μας καθιστούν πολλές φορές αποσπασματικούς και απόλυτα απορροφημένους στη δουλειά που έχουμε κληθεί να κάνουμε, με αποτέλεσμα να μην προλαβαίνουμε να χαρούμε την παρέα, τον απρόβλεπτο ήλιο στο αντικρινό μπαλκόνι, το καφεδάκι

και το χαζολόγημα έστω λίγο πριν μπούμε στις τάξεις μας.

Η εκδήλωση λοιπόν που είχαμε ετοιμάσει για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Α.Σ.Μ.Π για το 2016 ήταν για όλους εμάς μέρα γιορτής και και είχε ακριβώς την ίδια αξία που έχει και μια οικογενειακή συνεύρεση γύρω από το ίδιο τραπέζι. Οι πίτες ήταν σαφώς δύο όπως κάθε φορά για να μπορέσουμε να κόψουμε από ένα κομμάτι σε κάθε αντίστοιχο τμήμα του σχολείου μας και να μην μείνει κανένας παραπονεμένος. Δώδεκα τμήματα Ελληνικών, δώδεκα τμήματα ξενόγλωσσων, Πληροφορική, τρία τμήματα καλλιτεχνικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, δύο ομάδες με βάση το συντονισμό της αλληλέγγυας προσφοράς μας στο κοινωνικό σύνολο, τρία λειτουργικά τμήματα που είναι υπεύθυνα για την Γραμματειακή και Τεχνολογική Υποστήριξη του Σχολείου μας όσο και αυτό των Γενικών Καθηκόντων όπου όλα αυτά τα χρόνια το συγκεκριμένο “τμήμα” το αποτελεί ένας και μοναδικός άνθρωπος .. Ο δικός μας Wasim !!

Με ιδιαίτερη έμφαση στο δράμα των Προσφύγων και στις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες επιβιώνουν, το πρώτο κομμάτι της πίτας μας ήταν αφιερωμένο σε όλους αυτούς τους ανθρώπους χωρίς πουθενά αλλού να κάνουμε το διαχωρισμό ανάμεσα σε Πρόσφυγες και Μετανάστες αφού όλοι οι άνθρωποι έχουν ίσα δικαιώματα στην αξιοπρέπεια, την εργασία, την υγεία και την παιδεία. Με μοναδική ευχή μας κάποτε να σταματήσουν όλες αυτές οι αιτίες που δημιουργούν πολέμους, πείνα και φτώχεια. Με όλους εσάς κοινωνούς του έργου μας και συμπαραστάτες μας. Ένα Ανοιχτό Σχολείο που επιμένει σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε όλοι, να ονειρεύεται, να δραστηριοποιείται και να προσφέρει. Το δικό σας σχολείο, ένα σχολείο φτιαγμένο από όλους εσάς και από όλους εμάς, πάντα εδώ και πάντα κοντά σας !

  

Comments are closed.