Το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά συνεχίζει το αλληλέγγυο εκπαιδευτικό έργο του διαδικτυακά λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του COVID-19.

ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Αγ.Αναργύρων & Κω

Παλιά Κοκκινιά, 18542, Αθήνα

Ένα μήνυμα απ’ τον Gazmend Kapllani…


Η απόφαση του Υπ. Συμβουλίου για την απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα και για το δικαίωμα ψήφου στις δημοτικές εκλογές – με συγκεκριμένους όρους – στους νόμιμους μετανάστες, βρίσκεται αναρτημένη ήδη στο http://www.opengov.gr/ypes.

Σας προτρέπω και σας παρακαλώ να χάσετε κάποιο χρόνο από την ημέρα σας για να ρίξετε μια ματιά στα νομοσχέδια που σας ενδιαφέρουν. Επιπλέον, μια βόλτα στα σχόλια θα σας δείξει πως η φοβία, η παραπληροφόρηση και η μισαλλοδοξία έχουν αυτή τη στιγμή το πάνω χέρι.

Σε αυτές τις στιγμές δεν πρέπει να σιωπήσουμε.

Εμείς που πιστεύουμε σε μια κοινωνία και μια Ελλάδα πιο δίκαιη και πιο ανθρώπινη. Η φωνή μας πρέπει να ακουστεί. Να μην δώσουμε άλλοθι «πλειοψηφιών» σε αυτούς που θέλουν τους μετανάστες και τα παιδιά τους πολίτες τρίτης κατηγορίας. Σε αυτούς που θέλουν την Ελλάδα μια κοινωνία με γκέτο και αδυσώπητες εθνοφυλετικές συγκρούσεις.

Δεν συνηθίζω να κάνω τέτοιες εκκλήσεις. Αλλά νομίζω οτι είναι από εκείνες τις στιγμές που οφείλουμε να μην υποτιμούμε τις φωνές που σπέρνουν μίσος και παραπληροφόρηση.

Σας παρακαλώ να μεταδώσετε αυτό το μήνυμα.
Καλη Χρονιά και πιο ανθρώπινη σε όλες και σε όλους .
Gazi

2 Comments:

  • ΕΎΧΟΜΑΙ ΟΣΑ ΛΕΣ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΑ ΜΥΑΛΆ ΑΥΤΏΝ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΟ ΜΑΝΤΗΛΙ ΤΟΥ ΧΟΡΟΎ.
    ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΠΙΣΤΕΎΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΆΝΘΡΩΠΟΙ ΔΙΑΧΩΡΊΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΊΕΣ ΚΑΤΑ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΈΡΕΙ.
    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΛΉΡΩΣΉ ΤΩΝ ΠΡΟΣΔΟΚΙΏΝ!!

  • @
    Γιαγιά… εσύ ξέρεις πόσο δύσκολο είναι να ανοίξουν τα μυαλά αλλά και οι ψυχές των ανθρώπων…

    Καλή χρονιά και σ' εσένα.

Comments are closed.