Το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά συνεχίζει το αλληλέγγυο εκπαιδευτικό έργο του διαδικτυακά λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του COVID-19.

ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Αγ.Αναργύρων & Κω

Παλιά Κοκκινιά, 18542, Αθήνα

Ανακοίνωση του Σχολείου Μεταναστών Πειραιά για τις επιθέσεις ενάντια σε Μετανάστες.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Τις τελευταίες μέρες στις περιοχές Νίκαια, Ρέντη και Κορυδαλλού οι επιθέσεις ενάντια σε μετανάστες έχουν πολλαπλασιαστεί. Ομάδες 30-40 νεαρών κυρίως ατόμων επιβαίνουν σε μηχανάκια και κατά τη διάρκεια της νύχτας χτυπούν αδιακρίτως μετανάστες σε στάσεις λεωφορείων ή όσους περπατούν στο δρόμο για να πάνε σπίτια τους. Έχουν καταγραφεί πάνω από είκοσι ανάλογες επιθέσεις με ένταση στις πλατείες Αγίου Νικολάου στη Νίκαια, Μέμου στον Κορυδαλλό και στην οδό Θηβών στο ύψος του Village.

Μας προβληματίζει ιδιαίτερα το γεγονός ότι αυτές οι ομάδες αποτελούνται κυρίως από νέα παιδιά. Αναρωτιόμαστε ποια είναι; Πώς ζουν; Πώς μεγαλώνουν; Τι σκέφτονται; Τι τους σπρώχνει σε τέτοιες ενέργειες; Όχι τόσο για να τιμωρηθούν όσο για να υπάρχουν μέτρα κοινωνικού χαρακτήρα για την προστασία της νεολαίας μας από ανάλογα φαινόμενα. Ο ρατσισμός και ο φασισμός απειλούν να δηλητηριάσουν και να καταστρέψουν πρώτα από όλα τις ζωές αυτών των παιδιών.
Οι μετανάστες δεν πρέπει να γίνουν οι αποδιοπομπαίοι τράγοι και τα εύκολα θύματα μιας κρίσης για την οποία δεν ευθύνονται. Συνέβαλαν και συμβάλλουν με την εργασία τους στην προκοπή της χώρας μας. Είναι σκληρά εργαζόμενοι που αμείβονται ελάχιστα και αρκετές φορές χωρίς ασφάλιση και δικαιώματα. Η φτώχεια και οι οικονομικές δυσκολίες δεν πρέπει να μας κάνουν να στραφούμε ο ένας ενάντια στον άλλο. Αντίθετα, να σταθούμε αλληλέγγυοι, να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα όλων μας σε εργασία, ασφάλεια, ασφάλιση, παιδεία, υγεία, ευημερία και πρόοδο.

Στη συνείδηση κάθε πολίτη συμπεριφορές βίας, όπως αυτή που εκδηλώνεται, είναι καταδικασμένες. Οι κάτοικοι αυτών των περιοχών ξέρουμε από προσφυγιά και μετανάστευση.

Καλούμε:

-την Κυβέρνηση να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για να σταματήσουν αυτές οι επιθέσεις.

-την αστυνομία να κάνει καλά τη δουλειά της, να διερευνήσει και να εξακριβώσει ποιοι κρύβονται πίσω από αυτές τις επιθέσεις.
-την Τοπική Διοίκηση, τα Σχολεία, το Υπουργείο Παιδείας να προβληματιστούν και υπεύθυνα να σχεδιάσουν και να οργανώσουν τις αναγκαίες για το σκοπό αυτό δράσεις.

3 Comments:

 • Ανώνυμος /

  ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΩΜΟΡΦΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΚΑΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΒΟΡΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ
  ΠΑΝΤΟΥ ΠΕΡΙΠΟΙΗΜΕΝΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ΟΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΣΕ ΞΕΡΑΝ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ.
  ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΜΕΧΡΙ ΑΡΓΑ ΧΑΜΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΒΡΑΙΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.
  ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1980 …..
  ΜΕΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ ΑΡΑΒΕΣ …
  ΜΕΤΑ ΙΝΔΟΥΣ .ΜΕΤΑ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ .ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΑΥΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΤΗ
  ΕΚΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΟΛΑ ,ΕΦΕΡΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ..
  ΦΙΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ .ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ TIMEMACHINE

 • Κουήν /

  Το μεταναστευτικό είναι ένα σοβαρότατο θέμα πια στην Ελλάδα, αλλά σε περιόδους κρίσης και όταν όλοι οι φορείς "νίπτουν τας χείρας τους", το σοβαρό αυτό θέμα καταλήγει σε τραγωδία με πολύ βία, πολλούς πνιγμούς, ξυλοδαρμούς μέχρις εσχάτων, μαχαιρώματα και τρομοκρατία. Μετατρέποντας τους μετανάστες σε αποδιοπομαίους τράγους δεν κερδίζει κανένας και ούτε λιγοστεύει το κύμα μετανάστευσης. Αντίθετα όσο πιο πολύ συμβάλουμε ως κοινωνία ώστε να ζούν οι συνάνθρωποί μας με αξιοπρέπεια, τόσο πιο ισορροπημένη θα είναι η κοινωνία μας.
  Ας κάνουμε χώρο να τους καταλάβουμε κι ας δώσουμε τόπο να μας καταλάβουν. Πάντως δεν γίνεται να κρυβόμαστε πίσω από το δαχτυλάκι μας!

 • Ανώνυμος /

  ΜΑ ΤΙ ΛΕΤΕ ΣΟΒΑΡΑ ? ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΛΟΠΕς ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕς ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΜΑΔΙΚΟΥΣ ΒΙΑΣΜΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ …! ΠΟΙΟς ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΟΔΙΟΠΟΜΠΑΙΟΣ ΤΡΑΓΟς …ΠΟΙΟΣ ΤΟΥς ΚΑΛΕΣΕ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ .. ΕΙΣ ΒΑΡΟΥς ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ ….!! ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ ΛΙΓΟ ΕΣΕΙς ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΑς ΠΟΥ ΠΕΙΝΑΝΕ … ΤΟΥς ΓΕΙΤΟΝΕς ΤΟΥς ΦΙΛΟΥς ΣΑΣ … ΠΡΟΔΙΔΕΤΕ ΤΟΥς ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΟΣΟΥΣ ΑΙΩΝΕς …ΑΠΟ ΠΟΤΕ Η ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗς ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΔΑΝΙΚΩΝ ΜΑΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ..? ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙς ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΤΕ ? ΘΑ ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ …

Comments are closed.