Το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά συνεχίζει το αλληλέγγυο εκπαιδευτικό έργο του διαδικτυακά λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του COVID-19.

ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Αγ.Αναργύρων & Κω

Παλιά Κοκκινιά, 18542, Αθήνα

Αντίο Ασλάμ ..

Αυτές τις μέρες χάσαμε τον Ασλάμ. 

Σαν Σχολείο Μεταναστών αποχαιρετούμε τον πρώην μαθητή μας, τον πρώην συνεργάτη μας. Ο Ασλάμ ήταν από τους πρώτους μαθητές του σχολείου μας. Συνεπής, εργατικός και γνώστης της ελληνικής γλώσσας. Αγαπούσε την μάθηση και ενδιαφερόταν για τα πάντα. Τον θυμόμαστε να παρακολουθεί ξενάγηση, σε μια από τις πρώτες εκδρομές μας, να αγοράζει το πανάκριβο βιβλίο του μουσείου και να κυκλοφορεί διαβάζοντάς το. Ο Ασλάμ ζούσε δεκαετίες στην Ελλάδα και δούλευε σαν τεχνίτης σε πλεκτήριο. Αγαπούσε την Ελλάδα και πάλεψε πολύ μέχρι να αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα. Στο σχολείο δεν υπήρξε μόνο μαθητής. Για αρκετά χρόνια ήταν υπεύθυνος για τη γραμματειακή υποστήριξη του σχολείου μας και βοήθησε πολύ τους ομοεθνείς του σαν μεταφραστής με την πείρα του, πάντα πιστός στις αρχές της αλληλέγγυας προσφοράς. Μερικές φορές ήταν πολύ αυστηρός με τους ομοεθνείς του και εμείς τον μαλώναμε.

Ήταν ένας ευσεβής μουσουλμάνος ο οποίος φρόντιζε πάντα για το δίκιο και το σωστό όπως αυτός το εννοούσε. Με την οικονομική κρίση χτυπήθηκε σκληρά γιατί η βιοτεχνία που δούλευε έκλεισε. Πάλεψε όμως στη ζωή, μεγάλωσε και σπούδασε τα παιδιά του στην Ελλάδα όπου κατάφεραν και τα δύο να περάσουν σε ΤΕΙ. Τα τελευταία χρόνια ο Ασλάμ δεν ερχόταν στο σχολείο μας. 
Το πιο πιθανό είναι να τον απορρόφησε ο αγώνας για την επιβίωση όμως πάντα τον θεωρούσαμε μέλος της οικογένειάς μας. 
Όλα είναι μέσα στα ανθρώπινα. Εκφράζουμε την αγάπη μας γι αυτόν και τα θερμά μας συλληπητήρια στους συγγενείς του. 
Καλό ταξίδι.. 
υ.γ
Ευχαριστούμε την συνεθελόντριά μας Βαρβάρα Τσιδεμιάδου που μοιράστηκε τις μνήμες της 
μαζί μας και έγραψε αυτό το αποχαιρετιστήριο για τον Ασλάμ που όλοι αγαπήσαμε. 
Comments are closed.