Το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά συνεχίζει το αλληλέγγυο εκπαιδευτικό έργο του διαδικτυακά λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του COVID-19.

ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Αγ.Αναργύρων & Κω

Παλιά Κοκκινιά, 18542, Αθήνα

Αντίο στο Γιάννη Μπανιά από το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά

 

Οι μαθητές και οι εθελοντές καθηγητές του Ανοιχτού Σχολείου Μεταναστών Πειραιά συλλυπούμαστε την φυσική και πολιτική οικογένεια του Γιάννη Μπανιά και ευχαριστούμε που, αντί στεφάνων, ζήτησε να ενισχυθεί με δωρεές το Σχολείο μας. Στη μνήμη όλων μας ο Γιάννης Μπανιάς είναι ο σύντροφος και συνοδοιπόρος στους αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη και ανθρωπιά, στους αγώνες του λαού για το μέλλον. Τον αποχαιρετούμε με τα λόγια που έγραψε ο Makki και εκφράζουν τα σιωπηλά αισθήματα θλίψης όλων μας.

 Ρέκβιεμ για τον Γιάννη

Ένας άνθρωπος έφυγε για το τελευταίο μεγάλο ταξίδι που τελικά όλοι θα πάρουμε μια μέρα άλλος αργά και άλλος γρήγορα. Ο Γιάννης Μπανιάς, ο φίλος, ο συνάνθρωπος, ο αγωνιστής, μας άφησε στην αποβάθρα να κουνάμε το μαντήλι του αποχαιρετισμού με θλίψη για την απώλεια του με σκέψεις για το μέλλον χωρίς αυτόν.

Στην πλούσια διαδρομή του στάθηκε όρθιος και αγέρωχος πάντοτε δίπλα στο λαό, πάντα δίπλα στους αδύνατους, πάντα ενάντια στους ισχυρούς, όποιες κι αν ήταν οι αντιξοότητες, όποιο κι αν ήταν το τίμημα, πάντα έτοιμος να το πληρώσει στο ακέραιο χωρίς ποτέ να ζητήσει ή να επιδιώξει εκπτώσεις. Άνθρωποι σαν τον Γιάννη σπανίζουν στην εποχή μας και γιαυτό η απώλεια του αφήνει ένα τόσο μεγάλο και δυσαναπλήρωτο κενό. 
Καλό ταξίδι φίλε, καλό ταξίδι σύντροφε, καλό ταξίδι μεγάλε συναγωνιστή. 
Όπως και στη ζωή έτσι και πέρα από αυτή εμείς που μήναμε πίσω θα ακολουθήσουμε το φως της δάδας που κρατούσες και πάντα κρατάς ψηλά. 
Είθε το χώμα που σε σκεπάζει να είναι ανάλαφρο.

Makki Marseilles

Comments are closed.