Το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά συνεχίζει το αλληλέγγυο εκπαιδευτικό έργο του διαδικτυακά λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του COVID-19.

ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Αγ.Αναργύρων & Κω

Παλιά Κοκκινιά, 18542, Αθήνα

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ

Έχουν περάσει ήδη 7 χρόνια από την σύλληψη των μελών της Χρυσής Αυγής και 5 χρόνια από την έναρξη της δίκης. Εκατοντάδες υποθέσεις εκδικάστηκαν και πάρα πολλά στοιχεία παρουσιάστηκαν. Στις 7 Οκτωβρίου, το δικαστήριο θα ανακοινώσει την απόφαση, που πρόκειται να είναι ιστορική για την πολιτική και κοινωνική εξέλιξη της χώρας μας. Είναι μια σημαντική μέρα για όλους εμάς που παλεύουμε καθημερινά για μια κοινωνία όπου όλες και όλοι συνυπάρχουμε και δημιουργούμε με αποδοχή και σεβασμό, ενάντια στο μίσος, τη βία και τις διακρίσεις.
Η Χρυσή Αυγή πρέπει να καταδικαστεί συνολικά, καθώς γνωρίζουμε ότι τα εγκλήματα αυτά δεν έγιναν από μεμονωμένους εγκληματίες, αλλά βασίζονται σε καταστατικές αρχές και είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τη ναζιστική ιδεολογία της. Τα θύματα της εγκληματικής δράσης της οργάνωσης, οι οικογένειές τους και όσοι αγωνίζονται ενάντια στο φασισμό και τον νεο-ναζισμό περιμένουν δικαίωση. Γνωρίζουμε ότι η καταδίκη της δεν σημαίνει και οριστική ήττα του φασισμού, θα βάλει όμως ένα τέλος στην προνομιακή μεταχείριση των δραστών ρατσιστικών και φασιστικών εγκλημάτων από τις διωκτικές αρχές και θα είναι μια σημαντική πολιτική εξέλιξη. Η σημασία της γίνεται αντιληπτή ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία, που μισαλλόδοξες απόψεις αποκτούν μεγάλη ισχύ σε όλο τον κόσμο, ενώ και οι εξελίξεις στο μεταναστευτικό και προσφυγικό στο εσωτερικό της χώρας μας και στην Ευρώπη δημιουργούν ανησυχία.
Στις 7 Οκτωβρίου θα είμαστε στο εφετείο, μαζί με πολλά άτομα, πολλές συλλογικότητες για την καταδίκη των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα και την απονομιμοποίηση της ναζιστικής οργάνωσης και της δράσης της.

Comments are closed.