Το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά συνεχίζει το αλληλέγγυο εκπαιδευτικό έργο του διαδικτυακά λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του COVID-19.

ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Αγ.Αναργύρων & Κω

Παλιά Κοκκινιά, 18542, Αθήνα

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ – 5o Φεστιβάλ Εθνικών Κοινοτήτων- Μια πόλη, ένας κόσμος σε κίνηση Αφιερωμένο στον νέο θεσμό του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας
14 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
5o Φεστιβάλ Εθνικών Κοινοτήτων- Μια πόλη, ένας κόσμος σε κίνηση
Αφιερωμένο στον νέο θεσμό του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών

Στον νέο θεσμό του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών είναι αφιερωμένο το «5ο Φεστιβάλ Εθνικών Κοινοτήτων του Δήμου Κορυδαλλού-Μια πόλη, ένας κόσμος σε κίνηση», που πραγματοποιείται στις 18 Σεπτεμβρίου, στις 6.30 το απόγευμα στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Θανάσης Βέγγος.
Το φεστιβάλ πραγματοποιείται συνεχώς από το 2007 στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πολιτιστικός Σεπτέμβρης» και έχει στόχο να συμβάλλει στην κοινωνική ένταξη των μεταναστών και την γνωριμία της τοπικής κοινωνίας με τους μετανάστες που ζουν και δραστηριοποιούνται στην πόλη.

Ο Κορυδαλλός έχοντας κάνει σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση αυτή τόσο μέσα από τη διοργάνωση του φεστιβάλ, προγραμμάτων πολιτισμού και επιμόρφωσης, όσο και με την ανάδειξη εκπροσώπων των μεταναστών που ζουν στην πόλη, είναι έτοιμος να προχωρήσει στη λειτουργία του νέου θεσμού των ΣΕΜ.

Τα Συμβούλια Ένταξης Μεταναστών (ΣΕΜ) νομοθετήθηκαν με το άρθρο 78 του Νόμου 3852 /2010 του προγράμματος « Καλλικράτης».
Σύμφωνα με τον νέο Νόμο, σε κάθε δήμο της χώρας, συγκροτείται και λειτουργεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών, ως συμβουλευτικό όργανο του δήμου, με σκοπό την ενίσχυση της ένταξης μεταναστών στην τοπική κοινωνία.

Κατά τούτο τα ΣΕΜ αποτελούν μια σημαντική ευκαιρία για τη συμμετοχή στο δημόσιο διάλογο, την ενίσχυση της πολιτικής έκφρασης και, εν τέλει, την ενσωμάτωση των υπηκόων τρίτων χωρών στην κοινωνία των πολιτών.
Ο νεοσύστατος αυτός θεσμός, ως συμβουλευτική δομή, είναι ένα σημαντικό εργαλείο για την πολιτική συμμετοχή και την αντιπροσώπευση των μεταναστών κατοίκων σε τοπικό επίπεδο, που μπορεί και πρέπει να αξιοποιηθεί.
Οι δυνατότητες, οι ευκαιρίες και οι δυσκολίες του νέου θεσμού θα αναζητηθούν στη διάρκεια συζήτησης με θέμα: «Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών: ένας δρόμος για την ένταξη και τη συμμετοχή στην τοπική κοινωνία», στην οποία παίρνουν μέρος:
Ανδρέας Τάκης, Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Μαρία Κουβέλη, Δημοτική Σύμβουλος- Πρόεδρος ΣΕΜ Δήμου Αθηναίων.
Ελένη Χατζηδημητρίου, Δημοτική Σύμβουλος, Πρόεδρος ΣΕΜ Δήμου Αγίου Δημητρίου.
Αβταντιλ Μικαμπεριτζε, Πρόεδρος Γεωργιανού Ινστιτούτου Αθήνας, Αντιπρόεδρος Forum Μεταναστών Ελλάδος.
Γιώργος Μακρυνός, Εντεταλμένος Σύμβουλος Μεταναστευτικής Πολιτικής- Πρόεδρος ΣΕΜ Δήμου Κορυδαλλού.

Συντονίζει ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Θεόδωρος Σακελλαρόπουλος, Πρόεδρος Επιστημονικής Εταιρείας Κοινωνικής Συνοχής και Ανάπτυξης.

Παρεμβαίνουν:

Φάτος Μάλαι – Διαπολιτισμικός Μεσολαβητής Πολιτιστικό Στέκι Αλβανών Μεταναστών
Ανδρεόπουλος Φώτης – Πρόεδρος Ανοιχτού Σχολείο Μεταναστών Πειραιά
Γιώργος Αλεβιζάκης  -μέλος Γραμματείας Μεταναστών της Γ.Σ.Ε.Ε.

Η εκδήλωση θα κλείσει με μουσικοχορευτικά συγκροτήματα από το Πακιστάν, την Ινδία και τη Συρία.

1 Comment:

 • Ανώνυμος /

  ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ & ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ
  ΣΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΙΕΚ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
  & ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΤΟ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

  Θα θέλαμε να σε ενημερώσουμε πως ο Τομέας Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών του ΙΕΚ ΞΥΝΗ, του κορυφαίου ΙΕΚ στον ΠΕΙΡΑΙΑ, προσφέρει διετή προγράμματα σπουδών που οδηγούν στην απόκτηση κρατικού πτυχίου για τις ειδικότητες :

  • ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΙΝΤΕΡΝΕΤ
  • ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

  Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνείστε τώρα

  Αθήνα : Πατησίων 31 ,Tηλ.: +30 210 5279500

  Πειραιάς : Φίλωνος 39 , Τηλ.: +30 210 4120714, 210 4221141

  Γλυφάδα : Λ.Βουλιαγμένης 67 & Αχιλλέως 31,Τηλ.: +30 210 9640117, 210 9644740

  Θεσσαλονίκη : Βαλαωρίτου 9 ,Τηλ.: +30 2310 541085, 2310 533255

Comments are closed.