Το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά συνεχίζει το αλληλέγγυο εκπαιδευτικό έργο του διαδικτυακά λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του COVID-19.

ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Αγ.Αναργύρων & Κω

Παλιά Κοκκινιά, 18542, Αθήνα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ ΤΟΥ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος το χαριστικό παζάρι του Ανοιχτού Σχολείου Μεταναστών Πειραιά. Σε ένα ζεστό κλίμα, δάσκαλοι-λες και μαθητές-τριες του σχολείου, κάτοικοι της Κοκκινιάς και όχι μόνο, συναντήθηκαν, γνωρίστηκαν και διασκέδασαν με παραδοσιακές μουσικές απ’ τις χώρες των μεταναστών-στριών.

Από το πρωί της Κυριακής, υπήρχε μπουφές με χειροποίητες νοστιμιές, χυμούς, αναψυκτικά και τσιπουράκι για το κρύο! 

Ο κόσμος που παρευρέθηκε στο παζάρι ήταν πολύ δεκτικός και βοήθησε αφήνοντας πράγματα που δεν ήθελε και παίρνοντας πράγματα που χρειαζόταν.

Κατά τη διάρκεια της μέρας, πέρασαν απ’ το χαριστικό παζάρι ενισχύοντας την προσπάθεια του σχολείου οι Δ. Καρύδης, βουλευτής Ά Πειραιά, Π. Αγγελόπουλος, περιφερειακός σύμβουλος, Κ. Παράσχος, σύμβουλος του Δημάρχου Πειραιά σε θέματα παιδείας, Μ. Σταθάκη, δημοτική σύμβουλος Πειραιά με τον συνδυασμό «Το Λιμάνι της Αγωνίας», Α. Ιωαννίδου, σύμβουλος της Υπ.Παιδείας για θέματα Δια Βίου Μάθησης και Κ. Θοίδου, μέλος της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α.). Επίσης, το σχολείο μας επισκέφτηκε ομάδα μαθητριών από το 1ο Λύκειο Περάματος μαζί με την καθηγήτριά τους, την κ. Αθηνά, όπου συζήτησαν με δάσκαλους-λες και μαθητές-τριες του σχολείου.

Το χαριστικό παζάρι είναι αφενός μια ευκαιρία γνωριμίας ανθρώπων από διαφορετικές εθνικότητες που συνυπάρχουν στις ίδιες γειτονιές και η ζωντανή απόδειξη της ομαλής συμβίωσής τους και αφετέρου μια προσπάθεια έμπρακτης αλληλεγγύης προς αυτές τις κοινωνικές ομάδες που την χρειάζονται πραγματικά.

Comments are closed.