Το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά συνεχίζει το αλληλέγγυο εκπαιδευτικό έργο του διαδικτυακά λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του COVID-19.

ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Αγ.Αναργύρων & Κω

Παλιά Κοκκινιά, 18542, Αθήνα

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΜΑΘΗΤΗ ΤΟΥ ΑΣΜΠ

Μετανάστης, μαθητής του Ανοιχτού σχολείου Μεταναστών Πειραιά, δέχθηκε επίθεση στην περιοχή Village Park, ενώ περίμενε στη στάση για να επιστρέψει σπίτι του

Την Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2012, στις 21.30 ο μαθητής του Ανοιχτού Σχολείου Μεταναστών Πειραιά Νάσερ Μαχμούτ, μετανάστης από το Πακιστάν, επέστρεφε σπίτι του μετά το μάθημα. Ενώ περίμενε στη στάση του λεωφορείου προς Αθήνα στην Πέτρου Ράλλη, κοντά στο Village Park, δέχθηκε ξαφνικά επίθεση από ομάδα δέκα περίπου νεαρών ηλικίας από 14 έως 16 χρονών, οι οποίοι τον χτύπησαν στο πρόσωπο και στο κεφάλι.
Ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά από έναν άλλο μαθητή μας ο Πρόεδρος του Σχολείου και προσέτρεξε σε βοήθεια του τραυματία, τον οποίο βρήκε χτυπημένο στο πρόσωπο και πολύ φοβισμένο. Τον μετέφερε στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας όπου, στο νευροχειρουργικό τμήμα, του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες, έγιναν οι αναγκαίες εξετάσεις και αργά το βράδυ οι γιατροί του επέτρεψαν να επιστρέψει στο σπίτι του.
Ο Νάσερ είναι τώρα καλά στην υγεία του, παραμένει όμως ακόμη πολύ σοκαρισμένος και φοβάται να κυκλοφορήσει.
Αυτή την περίοδο είναι άνεργος, αλλά με τις οικονομίες του γράφτηκε σε ένα ιδιωτικό ΙΕΚ για να μάθει μάγειρας. Πιστεύει ότι έτσι θα βρει ευκολότερα δουλειά. Παρακολουθεί ανελλιπώς τα μαθήματα στο Σχολείο μας για να μάθει καλά ελληνικά. Πρόκειται για υπεύθυνο, επιμελή και οξυδερκή μαθητή και δίνει το δικό του αγώνα για να τα βγάλει πέρα με αξιοπρέπεια.

Το Σχολείο μας εκφράζει τον αποτροπιασμό και την αγανάκτησή του για τη νέα αυτή επίθεση σε μετανάστη-μαθητή του Σχολείου μας και ανησυχεί ιδιαίτερα γιατί διαπιστώνει ότι ο ρατσισμός και η βία έχουν εξαπλωθεί και στις νεαρές ηλικίες. Χρέος όλων μας, και ιδιαίτερα των γονέων, των εκπαιδευτικών και της Πολιτείας, είναι να διαφωτίσουμε τη νεολαία μας και να την κρατήσουμε μακριά από τέτοια θλιβερά και απαράδεκτα φαινόμενα ρατσιστικής βίας.

1 Comment:

 • Ανώνυμος /

  Μπράβο για τους μετανάστες που θέλουν να προοδευσουν και πάνε σχολείο για ένα καλύτερο άυριο..

  Τώρα γιατί αμολίσατε πανό για νομιμοποίηση σε ''όλους τους μετανάστες'' δεν μπορώ να το καταλάβω..Έχουμε 2.000.000 μετανάστες και οι περισσότεροι είναι παράνομα εδώ.
  Με πια λογική το λέτε αυτό..
  Ανάμεσα σας είναι μετανάστες οικογενειάρχες που έχουν την δουλειά τους τα παιδιά τους και παλευουν για μια καλύτερη ζωή.
  όπως και μεμονομένα άτομα που θέλουν να σπουδάσουν η να δουλέψουν χωρίς ουδέποτε να δημιουργούν πρόβλημα..
  Σαφώς και πρέπει να τους δώσουμε την ευκαιρεία στην χώρα μας και να βοηθήσουμε για να μείνουν.
  Βέβαια όχι απεριόριστο αριθμό αλλά όσους μπορεί να υποστηρίξει και να ενσωματόσει αυτή η χώρα που λέγεται Ελλάδα..ώστε να μπορέσουμε όλοι μαζί Έλληνες και μεταναστες να παλέψουμε για ένα καλύτερο αύριο.
  Αν ένα καράβι έχει χωριτικότητα 100 άτομα και ανέβουνε χίλια φυσικό είναι ότι θα βουλιάξει και θα μας παρασύρει όλους μαζί στο πάτο..
  Αλλά υπάρχουν και πολλοί εγκληματίες..
  Δεν καταλαβαίνεται ότι αυτό δεν είναι σωστό και ότι πρέπει να υπάρχει έλενχος και διαλογή..

  Με αυτά που κάνεται σας παίρνει όλους η μπάλα δεν το καταλαβαίνεται ότι είναι εις βάρος σας..
  Πιά συμφέροντα σας βάζουνε να αναρτήται τέτοια πανό.

Comments are closed.