Το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά συνεχίζει το αλληλέγγυο εκπαιδευτικό έργο του διαδικτυακά λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του COVID-19.

ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Αγ.Αναργύρων & Κω

Παλιά Κοκκινιά, 18542, Αθήνα

Κάθε μας νέα εγγραφή και μια νέα ελπίδα !

Το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά υποδέχεται για 10η συνεχή χρονιά τους παλιούς και νέους μαθητές του όσο και τους εθελοντές δασκάλους του, πιστοί και αφοσιωμένοι στο αρχικό μας όραμα που δεν είναι άλλο από μια Παιδεία που θα μπορούν να έχουν πρόσβαση όλοι χωρίς διακρίσεις. Φέτος με γνώμονα τις νέες εγγραφές που είχαμε και που φυσικά συνεχίζονται ακόμα όσο και με την άφιξη νέων εθελοντών δασκάλων που μας τιμούν και μας συγκινούν με την παρουσία τους αμβλύνοντας έτσι το έργο μας, έχουν δημιουργηθεί τα κάτωθι τμήματα :
Δέκα Ελληνόγλωσσα διαφορετικών επιπέδων ( Αρχάριοι – Μέσο και Προχωρημένο επίπεδο ) συμπεριλαμβανομένων και των τμημάτων αυτών τα οποία έχουν σαν στόχο την απόκτηση του Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας ή ακόμα το Τμήμα Ανάγνωσης / Γραφής όπως επίσης και δεκατρία ξενόγλωσσα τμήματα διαφορετικών επιπέδων. Αναλυτικότερα : Αγγλικά – Αρχάριοι, Μέσο και Προχωρημένο επίπεδο, Ισπανικά – Αρχάριοι και Μέσο επίπεδο, Ιταλικά – Αρχάριοι και Μέσο επίπεδο, Γαλλικά – Αρχάριοι και Μέσο επίπεδο, Κινέζικα – Αρχάριοι, Ουρντού – Αρχάριοι, Αραβικά – Αρχάριοι, Γερμανικά – Αρχάριοι
.Παράλληλα συνεχίζει το τμήμα Πληροφορικής και Χρήσης Η/Υ όπως και τα Τμήματα αυτά που αφορούν το Καλλιτεχνικό και Πολιτιστικό πρόσωπο του Σχολείου μας. Εκτενέστερα συνεχίζουν τα Σεμινάρια Φωτογραφίας για αρχάριους και προχωρημένους, το ενιαίο τμήμα παραδοσιακών και μοντέρνων χορών όσο και το τμήμα Θεατρικών Αυτοσχεδιασμών και Έκφρασης.
Έχουμε συνολικά 27 διαφορετικά τμήματα λοιπόν και είμαστε ακόμα στην αρχή του νέου μας σχολικού έτους !
( Τις ακριβείς μέρες και ώρες των μαθημάτων μας μπορείτε να τις δείτε δεξιά στην μόνιμη στήλη του blog μας, στην παράγραφο “Πρόγραμμα Μαθημάτων” κλικάροντας πάνω το γνωστό εικονίδιο.)

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε οτι η Ομάδα Ένδυσης και Υπόδησης του Ανοιχτού μας Σχολείου συνεχίζει να συλλέγει και να διανέμει ρουχισμό όπου παραστεί ανάγκη και για όλους ανεξαιρέτως τους συνανθρώπους μας, μεμονωμένα ή ακόμα και σε Κρατητήρια, Φυλακές, Κέντρα Μεταναστών και Προσφύγων κ.α. Συνεχίζει επίσης η δράση μας με αυξανόμενη την ανάγκη για την συγκέντρωση ειδών ατομικής υγιεινής όπως σαμπουάν, αφρόλουτρα, πράσινα σαπούνια στερεάς μορφής, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες κ.α για τον ίδιο ακριβώς λόγο. 

Περισσότερα για το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα , για τυχών αλλαγές και διαφοροποιήσεις, για τις δράσεις και τις εκδηλώσεις του Ανοιχτού μας Σχολείου μπορείτε να ενημερώνεστε μέσα από την συγκεκριμένη μας Ιστοσελίδα, τη σελίδα μας στο facebook ή ακόμα και μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με την Γραμματεία του Σχολείου μας κάθε Κυριακή 11:00 με 20:00 στο γνωστό τηλέφωνο.

Καλή αρχή με έμπνευση, δημιουργικότητα, προσήλωση στους στόχους μας, 
διαύγεια και αποφασιστικότητα ενάντια σε κάθε μορφή διάκρισης και ανισότητας !! 
Comments are closed.