Το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά συνεχίζει το αλληλέγγυο εκπαιδευτικό έργο του διαδικτυακά λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του COVID-19.

ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Αγ.Αναργύρων & Κω

Παλιά Κοκκινιά, 18542, Αθήνα

Και δεν είναι μόνο η Πάτρα… «Ακόμα μια απόδειξη της σκληρής μεταναστευτικής πολιτικής της Ελλάδας»


«Ο συγκεκριμένος καταυλισμός είχε βρεθεί στην αιχμή του δόρατος, γιατί πολλοί Έλληνες τον θεωρούσαν αντιαισθητικό για τους ίδιους αλλά και για τους τουρίστες που καταφθάνουν από την Ιταλία». Με αυτά τα λόγια περιγράφει το BBC τη στάση των Ελλήνων όσον αφορά τον προσφυγικό καταυλισμό στην Πάτρα.

«Η κατεδάφιση του καταυλισμού μεταναστών στην Πάτρα αποτελεί μία ακόμη απόδειξη για την όλο και πιο σκληρή πολιτική που υιοθετεί η ελληνική κυβέρνηση για το μεταναστευτικό.

Η συντηρητική κυβέρνηση της Ελλάδας έχει αρχίσει να παίρνει όλο και πιο σκληρά μέτρα εναντίον των λεγόμενων “λαθραίων μεταναστών” τις τελευταίες εβδομάδες, ειδικά μετά την εκλογική επιτυχία του δεξιού εθνικιστικού κόμματος ΛΑ.Ο.Σ. στις πρόσφατες ευρωεκλογές. Έτσι, ένας νέος νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα κατέστησε την απέλαση πιο εύκολη.

Η Ελλάδα έχει δεχτεί επικρίσεις σε διεθνές επίπεδο για τον τρόπο που χειρίζεται όσους ζητούν άσυλο σε αυτήν, αλλά πρόσφατα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρμόδιος για τα θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ζακ Μπαρό δήλωσε ότι η ανεξέλεγκτη μετανάστευση αποτελεί κίνδυνο που μπορεί να οδηγήσει στην αποσταθεροποίηση της ελληνικής δημοκρατίας.

Η κατεδάφιση του καταυλισμού στην Πάτρα θα οδηγήσει αρκετούς από του μετανάστες που ζούσαν εκεί στα χέρια δουλεμπόρων που απαιτούν έως και 8.000 δολάρια για να τους βγάλουν από την Ελλάδα», αναφέρει το ρεπορτάζ του BBC.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ: TVXS.gr
και εδώ:
http://www.msf.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=2068&Itemid=236

http://www.papandreou.gr/papandreou/content/Document.aspx?d=6&rd=7739474&f=1696&rf=986430657&m=12388&rm=9552229&l=2

2 Comments:

 • Συκλονιστική η αναφορά σου και πως και από που να την αγγίξει κανείς;
  Κι αυτή η παραποπή στους γιατρούς χωρίς σύνορα,που
  εμφανίζει αυτά τα συγκλονιστικά βλέμματα !
  Θεέ μου πως αντέχεις να σε κοιτούν ;;;
  http://ligery.pblogs.gr

 • @
  Λυγερή μου, καλώς ήρθες κι εδώ. Συνήθως οι άνθρωποι κατεβάζουν τα μάτια μπροστά σε αυτές τις εικόνες. Το καλό θα ήταν να κάνουν την ντροπή τους ανθρωπιά αλλά δεν το κάνουν πάντα.

  Σ'ευχαριστούμε για την προβολή που κάνεις από τον Πηγαιμό στο Σχολείο μας.
  Να είσαι καλά.

Comments are closed.