Το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά συνεχίζει το αλληλέγγυο εκπαιδευτικό έργο του διαδικτυακά λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του COVID-19.

ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Αγ.Αναργύρων & Κω

Παλιά Κοκκινιά, 18542, Αθήνα

Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου : Έναρξη εγγραφών 2019/2020

Το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Περαιά ξεκινάει τον κύκλο εγγραφών για τη νέα σχολική χρονιά 2019/2020 από αυτή την Κυριακή
1η Σεπτεμβρίου όπως και τη δεύτερη Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου. Η Γραμματεία μας και τις δύο αυτές Κυριακές θα λειτουργήσει
17:00 – 20:00  προκειμένου να υποδεχθεί όλες και όλους εσάς που επιθυμείτε να παρακολουθήσετε κάποια από τα τμήματά μας,
ελληνόγλωσσα ή ξενόγλωσσα. Τα μαθήματα ελληνικών ξεκινάνε την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου ενώ τα ξενόγλωσσα
την πρώτη Κυριακή του Οκτωβρίου.

Παρά τις δύσκολες συνθήκες που έχουν να αντιμετωπίσουν στην καθημερινότητά τους άνεργοι και μετανάστες στη χώρα μας αλλά και το σύνολο των υπόλοιπων συμπολιτών μας, το σχολείο έχει καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια να αποτελέσει μια μορφή «συμμετοχικής» διεξόδου, αμοιβαιότητας, και αλληλεπίδρασης με κοινό στόχο τη χειραφέτηση και τη διεκδίκηση βασικών πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων όπως είναι η πρόσβαση στη Παιδεία και τον Πολιτισμό.  Όλα αυτά πάντα με την υποστήριξη των εθελοντών διδασκόντων που με την παρουσία τους και την άδολη προσφορά τους κρατάνε ζωντανό το όνειρο όλων αυτών των ανθρώπων που μας εμπιστεύονται και γεμίζουν κάθε χρόνο τις αίθουσές μας. 

Δεν αποτελούμε κανένα είδος ΜΚΟ. Τα μαθήματά μας απευθύνονται σε ενήλικες και είναι όλα δωρεάν. Πραγματοποιούνται στις σχολικές εγκαταστάσεις του 14ου Γυμνάσιου Πειραιά – Αγίων Αναργύρων και Κω στην Παλιά Κοκκινιά. 


Για Ορατότητα – Χειραφέτηση – Κοινωνική Δικαιοσύνη και Διεκδίκηση 
μέσα από τον Πολιτισμό και την Παιδεία

asmpeiraia.blogspot.com / e-mail: info@asmpir.gr / 210 4200 917

Comments are closed.