Το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά συνεχίζει το αλληλέγγυο εκπαιδευτικό έργο του διαδικτυακά λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του COVID-19.

ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Αγ.Αναργύρων & Κω

Παλιά Κοκκινιά, 18542, Αθήνα

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΑΣΜΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Το Σάββατο, 3 Δεκέμβρη, μαθητές-τριες και δάσκαλοι-λες του Ανοιχτού Σχολείου Μεταναστών Πειραιά βρεθήκαμε μαζί με χιλιάδες εργαζόμενους και νεολαίους, ντόπιους και μετανάστες στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο που έγινε στην Ομόνοια προς τη Βουλή. Από τις 2 το μεσημέρι άρχισε να συγκεντρώνεται, στην πλατεία Ομονοίας, κόσμος από τις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά.

Αρκετοί διαδηλωτές πήραν το λόγο για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και να υποστηρίξουν την αναγκαιότητα και την αξία του συλλαλητηρίου. Μεταξύ τους η Σεβαστή Μωραϊτίνη, γραμματέας του Ανοιχτού Σχολείου Μεταναστών Πειραιά, μέλη της Πακιστανικής Κοινότητας, της Ένωσης Μεταναστών Εργατών, φοιτητές από το Σύλλογο Καλών Τεχνών, μέλη της Επιτροπής Αφγανών Πολιτικών Προσφύγων, συνδικαλιστές από την ΑΔΕΔΥ, μέλη της ΚΕΕΡΦΑ, αντιφασίστριες και αντιφασίστες από όλες τις γειτονιές της Αθήνας.

Όταν απλώθηκαν στο δρόμο τα πανό συλλογικοτήτων, φορέων, κομμάτων και οργανώσεων, ο κόσμος τραγουδούσε και χόρευε με τα κρουστά των μεταναστών, φώναζε συνθήματα υπέρ των δικαιωμάτων των μεταναστών-στριών, συνθήματα που στοχοποιούν τις πολιτικές των κυβερνήσεων που έχουν υποβαθμίσει τη ζωή ντόπιων και μεταναστών εργατών, συνθήματα που αναδεικνύουν την κάλυψη σύγχρονων ναζί από την αστυνομία.

Μέσα σε συνθήκες πολιτικής, οικονομικής και πολιτισμικής κρίσης, οι μετανάστες-στριες και οι πρόσφυγες δέχονται την μεγαλύτερη επίθεση από κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς. Όλοι-ες εμείς που αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα, οφείλουμε να αναδεικνύουμε την αναγκαιότητα συμπόρευσης ντόπιων και μεταναστών στους δρόμους των αγώνων με την έμπρακτη αλληλεγγύη μας, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους για αξιοπρέπεια, ισότητα, δικαιοσύνη, κάτι που το ΑΣΜΠ πραγματώνει μέσα από την ποικιλόμορφη δράση του.

Στιγμιότυπα από το αντιφασιστικό συλλαλητήριο:
http://www.youtube.com/watch?v=o1zdvcAHltI

2 Comments:

  • ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΥΣ
    http://anemos5.blogspot.com/2011/12/blog-post_7565.html

  • Babis /

    ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΧΙΛΙΑΣΘΕΝΟΙ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟΙ, ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ, ΚΛΕΦΤΕΣ & ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΑΠΟ ΚΟΥΝΙΑ. ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΨΑΧΝΑΜΕ ΜΙΑ ΚΑΛΑ ΑΜΕΙΒΟΜΕΝΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΛΑΘΑΡΙΑ ΣΥΝΟΡΑ, ΚΑΝΑΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΑΡΤΙΑ, ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΑΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ή ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΠΟ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΗΛΙΘΙΟΙ ΜΚΟΑΜΕΙΒΟΜΕΝΟΙ ΑΝΑΡΧΟΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ….

Comments are closed.