Το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά συνεχίζει το αλληλέγγυο εκπαιδευτικό έργο του διαδικτυακά λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του COVID-19.

ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Αγ.Αναργύρων & Κω

Παλιά Κοκκινιά, 18542, Αθήνα

“Τι κρύβεται στις τσέπες τους”

Μαθητές του Ανοιχτού Σχολείου Μεταναστών Πειραιά με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2020/2021 αυτή την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:30 στον προαύλιο χώρο του σχολείου, θα σας συστήσουν από κοντά το ηρωϊκό σκαθάρι Don Durito και τις ιστορίες του από την περήφανη γη των Zapatistas. Οι ίδιοι θα περιπλανηθούν σαν δέντρα, σαν πουλιά, σαν άνεμος και θα μας παρουσιάσουν μέσα απο τις σκιές των αγαπημένων τους αντικειμένων “Τι κρύβεται στις τσέπες τους”
Πρόκειται για μια παράσταση θεάτρου σκιών με την καλλιτεχνική μελέτη και επίβλεψη του Στάθη Μαρκόπουλου, εμπνευστή και δημιουργού του Ayusaya ! Puppet Theatre . O Στάθης δέχθηκε στο καλλιτεχνικό του εργαστήρι τους μαθητές, άκουσε τις ιστορίες τους καθώς αυτοί εμπνεύστηκαν και σχεδίασαν τις φιγούρες των αγαπημένων τους αντικειμένων. Ο Dmitry Vilensky και η Tsaplya Olga Egorova από τη ρώσικη κολεκτίβα καλλιτεχνών Chto Delat είναι οι βασικοί δημιουργοί και εμπνευστές της συγκεκριμένης παράστασης. Βρέθηκαν στην Αθήνα για την πρώτη τους ατομική έκθεση στον φιλόξενο χώρο του art institution State of Concept σε μια κοινή παραγωγή με το Ινστιτούτο Καλών Τεχνών Framer Framed – Amsterdam. Μια από τις πιο πολύτιμες στιγμές κατά τη διάρκεια του όλου εγχειρήματος ήταν η επίσκεψη στο Ανοιχτό μας Σχολείο και η ενημέρωση που είχαν οι μαθητές μας από τον καθηγητή της Σχολής Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ Σταύρος Σταυρίδης για το πρώτο σχολείο που χτίστηκε σε περιοχή των Chiapas από αλληλέγγυους ακτιβιστές αφού τους μετέφερε όλο το πνεύμα της φιλοσοφίας τους και φωτογραφικό υλικό από τις επισκέψεις του εκεί.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ χρωστάμε και στην Δέσποινα Ταντσιοπούλου, εθελόντρια του σχολείου μας για την ανάγνωση και διδασκαλία των κειμένων στους μαθητές. Πολύτιμη και καταλυτική !
Σας καλούμε όλες και όλους να ενισχύσετε με την παρουσία σας όλη αυτή την προσπάθεια που έκαναν οι μαθητές μας σε συνεργασία με τόσους σημαντικούς ανθρώπους του Πολιτισμού και των Τεχνών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού,
αυτή την Κυριακή – επίσημη πρώτη των εγγραφών μας – στις 20:30 στον προαύλιο χώρο του Σχολείου μας.
Υ.Γ
Λόγω των τρέχουσων συνθηκών ο αριθμός προσέλευσης θεατών θα είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η χρήση μάσκας εντός του σχολικού χώρου κρίνεται ως απαραίτητη.

Comments are closed.