Το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά συνεχίζει το αλληλέγγυο εκπαιδευτικό έργο του διαδικτυακά λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του COVID-19.

ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Αγ.Αναργύρων & Κω

Παλιά Κοκκινιά, 18542, Αθήνα

21 Μαρτίου – Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού

Το  Ανοιχτό μας Σχολείο με τη δράση του αρθρώνει λόγο και ορθώνει έργο αντίστασης στον ρατσισμό και τις φασιστικές πρακτικές. Εθελοντές του στηρίζουν κινητοποιήσεις και διατρανώνουν σε αυτές αξίες και στόχους κοινής αφετηρίας και προορισμού. 

Η διεκδίκηση του δικαιώματος στη διαφορετικότητα κάθε μορφής, ”υφής” και διάστασης , περικλείεται στις αρχές και τους σκοπούς της συνύπαρξής μας στο χώρο του σχολείου.

Σε όλες τις γωνιές του κόσμου, όποιο στόμα κι αν εκφράζει την αντίσταση στον ρατσισμό, όσες ομάδες, οργανώσεις και συλλογικότητες είναι στον δρόμο με μοναδικό τους στόχο τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων προσφύγων, μεταναστών και ευάλωτων ομάδων έχουν συνοδοιπόρο το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά. 

Ο καθένας από εμάς ας επιλέξει , Σάββατο 16 Μαρτίου, ημέρα διεθνούς κινητοποίησης ενάντια στη φασιστική απειλή, σε ποιο σημείο της Αθήνας και με ποιες ομάδες, οργανώσεις, συλλογικότητες θέλει να κάνει τη φωνή του πιο ηχηρή. 
Το Μήνυμα είναι το ίδιο, αυτό που καλεί σε Αντίσταση.
Όλοι μαζί συνεχίζουμε εντός και εκτός “των τειχών” το έργο μας.
Μ.κ

1 Comment:

  • Lovely blog. Thanks for sharing with us.This is so useful.

Comments are closed.