Το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά συνεχίζει το αλληλέγγυο εκπαιδευτικό έργο του διαδικτυακά λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του COVID-19.

ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Αγ.Αναργύρων & Κω

Παλιά Κοκκινιά, 18542, Αθήνα

Το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά πιστό πάντα στους λόγους ύπαρξής του – εκτός από το εκπαιδευτικό, αλληλέγγυο και πολιτιστικό του έργο – συνεχίζει να δουλεύει σε ένα ενωτικό πλαίσιο θετικής αλληλεπίδρασης ενισχύοντας έτσι με την παρουσία του οποιαδήποτε πρωτοβουλία υποστήριξης ευπαθών κοινωνικών ομάδων και ανθρώπων που βάλλονται καθημερινά  μέσα στη σκληρή πραγματικότητα των συνθηκών που ζούμε. Προτείνει, διοργανώνει και συμμετέχει ενεργά
στα σύγχρονα προβλήματα αυτού του τόπου επιζητώντας λύσεις είτε σε πολιτικό είτε σε ανθρώπινο επίπεδο με βάση την Παιδεία, τη συνειδητοποίηση του καθενός μας και τη διεκδίκηση. 

Δεν είναι λίγες οι φορές που κληθήκαμε σαν βασικοί ομιλητές σε ημερίδες και πάνελ με κεντρικό θέμα την αντιμετώπιση των ρατσιστικών συμπεριφορών σαν “κοινωνικό νόσημα”  απέναντι σε συνανθρώπους μας που έχουν στιγματιστεί και απομονωθεί από το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο
λόγω “ιδιαιτεροτήτων” και όπου καθημερινά αντιμετωπίζουν την ανισότητα σε βασικά ανθρώπινα δικαιώματα. ( No Hate Speech Movement )

Δεν είναι λίγες οι φορές που επίσης κληθήκαμε να τοποθετηθούμε και να μοιραστούμε τις απόψεις μας πάνω στο ευαίσθητο θέμα του Προσφυγικού όπως και για τους τρόπους ένταξης αυτών των ανθρώπων εστιάζοντας στους προβληματισμούς μας για “την επόμενη μέρα” .
( Πειραϊκός  Σύνδεσμος ).
Στο ίδιο ακριβώς θέμα – το Προσφυγικό –  και τα ασυνόδευτα ανήλικα ( Ποτάμι )

Με διερμηνείς και  μεταφραστές μαθητές μας στο Λιμάνι και στο Κεντρικό Ιατρείο
της Ε1 και των υπόλοιπων

Comments are closed.