Το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά συνεχίζει το αλληλέγγυο εκπαιδευτικό έργο του διαδικτυακά λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του COVID-19.

ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Αγ.Αναργύρων & Κω

Παλιά Κοκκινιά, 18542, Αθήνα

    Το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά συνδιοργάνωσε μαζί με την “Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό” εκδήλωση με θέμα “Ιθαγένεια για όλα τα παιδιά” τη Δευτέρα 8 Απριλίου στο δημαρχείο Νίκαιας. Την εκδήλωση παρακολούθησαν ντόπιοι και μετανάστες της περιοχής. Παρευρέθησαν επίσης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Τζένη Βαμβακά (πρώην εθελόντρια του σχολείου μας) και Θοδωρής Δρίτσας.
   Η Βάνα Μελά, νομικός και εθελόντρια δασκάλα του ΑΣΜΠ και ο Θανάσης Κούρκουλας από την “Κίνηση Απελάστε το  Ρατσισμό” ξετύλιξαν όλες τις πτυχές του θέματος.
   Η Ελλάδα παύει να αναγνωρίζει τα παιδιά της μόλις αυτά ενηλικιωθούν. Τα παιδιά που μετείχαν της ελληνικής παιδείας και δεν γνώρισαν άλλη πατρίδα από την Ελλάδα, είτε γεννήθηκαν εδω, είτε ήρθαν σε μικρή ηλικία. Οι αριθμοί μιλούν για 200.000 ανθρώπους που παύουν να έχουν πατρίδα. Εμείς μιλάμε για ανθρώπους που στερούνται βασικών δικαιωμάτων. Εργάτες, άνεργους, φίλους, γείτονες και συμμαθητές μας που ζουν με την αγωνία του πού θα βρεθούν αύριο, γιατί δεν ανήκουν σε κανένα κράτος.
   Είναι χρέος μας να σταθούμε δίπλα τους, είναι κοινές οι διεκδικήσεις και οι αγώνες μας για μια πιο δίκαιη κοινωνία. Γιατί δεν μπορούμε να μιλάμε για δικαιοσύνη και να κλείνουμε μάτια και αυτιά στις αδικίες όταν δε στρέφονται εναντίον μας. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την προπαγάνδα που προσπαθεί να περάσει τους μετανάστες σαν εχθρούς της κοινωνίας. Εχθρός είναι το σύστημα που τρέφεται και γιγαντώνεται με ανεργία, φτώχεια και τρομοκρατία. Και το σύστημα αυτό εργάζεται εναντίον Ελλήνων και μεταναστών. Μας χρησιμοποιεί και μας κακοποιεί όλους, ακόμα ευκολότερα τους μετανάστες, ως πιο ευάλωτους.
   Η απάντησή μας είναι να αντιμαχόμαστε ενωμένοι και αλληλέγγυοι.

ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΙΣΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Comments are closed.