Το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά συνεχίζει το αλληλέγγυο εκπαιδευτικό έργο του διαδικτυακά λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του COVID-19.

ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Αγ.Αναργύρων & Κω

Παλιά Κοκκινιά, 18542, Αθήνα


Η εκδρομή του ΑΣΜΠ

Ήταν πρωί Κυριακής, 29 Μαϊου, όταν τα πέντε λεωφορεία με τους μαθητές του Ανοιχτού Σχολείου Μεταναστών Πειραιά και τους δασκάλους τους ξεκίνησαν την εκδρομή στην Κόρινθο. Ο καιρός ήταν θαυμάσιος και η πορεία προς τον Ισθμό χανόταν στο καταγάλανο του ουρανού και του Σαρωνικού. Σταματήσαμε στον Ισθμό για καφέ και ύστερα ανεβήκαμε στην Αρχαία Κόρινθο όπου επισκεφτήκαμε το Μουσείο και τους Αρχαιολογικούς χώρους. Ύστερα κατευθυνθήκαμε στο Ηραίο της Περαχώρας και το μεσημέρι φάγαμε στην ακροθαλασσιά της Βουλιαγμένης, στο βυθό της οποίας αναπαύεται η αρχαία πολιτεία Αίγειρος. Αρκετοί από μας απόλαυσαν ένα ωραιότατο μπάνιο, μολονότι κάποια στιγμή συννέφιασε κι έρριξε κάποιες φτωχές, αραιές ψιχάλες. Κατά τις τέσσερις πήραμε το δρόμο της επιστροφής με ενδιάμεση στάση για ένα δίωρο στο Λουτράκι, όπου θαυμάσαμε τονΚορινθιακό. Όλα κύλησαν χαλαρά, με τάξη και πνεύμα συνεννόησης. Διάχυτη ήταν η χαρά και το κέφι, και απ΄όλους γινόταν προσπάθεια να απαθανατιστούν με φωτογραφίες οι όμορφες στιγμές. Ήταν, πράγματι, μια ωραία εκδρομή!!! Και σ΄άλλες!

Εντυπώσεις μαθητών

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η εκδρομή του Ανοιχτού Σχολείου Μεταναστών Πειραιά στην Κόρινθο. Η Κόρινθος ήταν μια δυνατή και πολύ πλούσια πόλη της Αρχαίας Ελλάδας. Ακόμα και τα ερείπια που επισκεφτήκαμε δείχνουν πόσο πλούσιο παρελθόν είχε αυτή η πόλη. Ελπίζουμε ότι το Υπουργείο Πολιτισμού θα βοηθήσει το σχολείο μας για εκδρομές στους αρχαιολογικούς χώρους στο μέλλον.
Ασράφ Μοχάμεντ

Είχαμε μια πολύ όμορφη μέρα. Πήγαμε στον αρχαιολογικό χώρο και στο Μουσείο της Κορίνθου. Μετά πήγαμε και κάναμε μπάνιο στη θάλασσα, που ήταν πολύ ωραία. Ήπιαμε καφέ στο Λουτράκι. Περάσαμε πάρα πολύ όμορφα!
Μπιλάλ Καμάρ

Θέλω να σας πω δυο λόγια για την εκδρομή. Η μέρα ήταν πολύ όμορφη. Πήγαμε στο Μουσείο στην Αρχαία Κόρινθο, στη θάλασσα, στο Λουτράκι. Φάγαμε και ήπιαμε καφέ. Όλοι οι δάσκαλοι ήταν μαζί μας πολύ ανοιχτοί. Ευχαριστούμε!
Σάβης

Σήμερα είναι πολύ καλή μέρα. Πήγαμε εκδρομή και περάσαμε πολύ καλά. Ευχαριστούμε τους δασκάλους μας!
Αντίμπ Αμπ

Ευχαριστούμε το Υπουργείο Πολιτσιμού για την στήριξη.

Comments are closed.