Το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά συνεχίζει το αλληλέγγυο εκπαιδευτικό έργο του διαδικτυακά λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του COVID-19.

ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Αγ.Αναργύρων & Κω

Παλιά Κοκκινιά, 18542, Αθήνα

Τα σχολεία των μεταναστών σας καλούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας

στη γιορτή που συνδιοργανώνουμε στην

Αγορά της Κυψέλης, το Σάββατο 14 Μαΐου στις 6.30 μμ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα υπάρχει φαγητό για όλον τον κόσμο.

Αναψυκτικά και ποτά θα πωλούνται στο μπαρ της Αγοράς πολύ φτηνά.

Μέσα σ’ ένα κλίμα ανασφάλειας, οικονομικής κρίσης, φόβου για το αύριο και κλονισμού εκείνων ειδικά των αξιών, που μας κάνουν να αισθανόμαστε άνθρωποι, οι μετανάστες είναι οι πρώτοι που πλήττονται, οι πρώτοι που γίνονται εξιλαστήρια θύματα.

Το σκηνικό είναι γνωστό σε όλους: ανεργία, χαμηλά μεροκάματα, εργασία χωρίς ένσημα και ασφάλιση, ρατσιστικές συμπεριφορές, φασιστικές επιθέσεις.

Τείχη υψώνονται, τα κέντρα κράτησης πληθαίνουν και γεμίζουν ασφυκτικά, τα ανθρώπινα δικαιώματα παραβιάζονται, η ελευθερία και η αξιοπρέπεια καταργούνται.

Μέσα σ’ αυτό το τοπίο, εμείς, τα σχολεία εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας σε ενήλικες μετανάστες και πρόσφυγες γκρεμίζουμε τείχη και ανοίγουμε δρόμους αδερφοσύνης και ισότητας.

Επειδή εχθροί μας δεν είναι οι μετανάστες, αλλά όσοι εξαναγκάζουν εκείνους και εμάς σε υποτελή και αναξιοπρεπή διαβίωση.

Επειδή πιστεύουμε ότι για όλους τους ανθρώπους είναι κοινό το δικαίωμα στη δικαιοσύνη, την εκπαίδευση, την εργασία, την ελευθερία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια

Επειδή η γλώσσα και ο πολιτισμός δεν είναι εμπόδια, αλλά γέφυρες προς τον άλλον, γέφυρες συνεργασίας, δημιουργίας, πνευματικού και ψυχικού εμπλουτισμού

Επειδή είναι ανάγκη – πέρα από σύνορα και διαχωριστικές γραμμές θρησκείας, γλώσσας, χρώματος και εθνικότητας –να πορευτούμε όλοι μαζί διεκδικώντας τα όνειρα μας

Γι’ αυτό μαζί αγωνιζόμαστε, γιορτάζουμε και χτίζουμε γέφυρες επικοινωνίας, συνεργασίας και αλληλεγγύης.

14/05/2011

Τα σχολεία:

Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά

(Αγίων Αναργύρων και Κω, 13ο και 14ο Γυμνάσιο, Κοκκινιά)

Ανοιχτό σχολείο της Αγοράς Κυψέλης

(Φωκίωνος Νέγρη 42, Κυψέλη)

Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών

(Άργους 145. Κολωνός)

Μεσοποταμία

Πίσω Θρανία

(Τσαμαδού 13, Εξάρχεια)

Σχολείο Action Congo

(Ευτυχίας και Φυλής, Πατήσια)

Το «Άλλο Σχολείο» Καισαριανής

Comments are closed.